Anna

Anna

Mijn persoonlijke yoga verhaal – Yoga in de achtertuin

Ik ben een life coach, yoga en liefhebber van de natuur, een open, empathisch en positief persoon, die geluk in een klein hoekje ziet en anderen daarmee wil aansteken. 

Yoga kwam op mijn pad in 2009, op het moment van mijn grootste kwetsbaarheid, de ziekte van kanker; zeker lichamelijk maar vooral mentaal een zware periode. Het was juist de emotionele uitputting waardoor ik opzoek ging naar hulp: ik zocht een middel om stilte momenten in mijn hoofd te creëren. De veelvoud en de intensiteit van de gedachten was waar ik geen raad mee wist. 

In Hong Kong, waar ik toen voor mijn therapie verbleef, ontdekte ik Pure Yoga studio. Daar maakte ik kennis met Yin Yoga, de stijl, waarbij het zitten in een pose voor een langere tijd alleen één aspect van de oefening is. Het was liefde op het eerste gezicht. Want hoe te ontspannen en los te laten, hoe zichzelf overgeven aan een moment en ervan te kunnen genieten, je eigen grenzen te aanvaarden en te leren respecteren en een balans te hervatten tussen lichaam en geest…. Dat waren en blijven grote uitdagingen. 

Omdat het me toen zo goed heeft geholpen ben ik verder gaan zoeken, naar een vergelijkbaar concept, deze keer weliswaar wat actiever, meer yang vorm, een vorm die mensen zoals jij en ik veelzijdig zou dienen. 

Dit vond ik, een jaar later, in de SEA (Secret Energy of Arts) 200 RYT Yoga Alliance gecertificeerde leraren opleiding. Wat mensen gelukkig maakt en helpt om de balans te (her)vinden was samengevoegd bij deze opleiding. De combinatie: veelzijdigheid en de degelijke theoretische en praktische anatomielessen, waarbij het respect voor de mens en zijn eigen lichaam centraal stond, sprak me zeer aan. 

Sinds 2011 ben ik een enthousiaste yoga student en leraar. In juni 2015 nam ik deel aan een Yin en Anatomie yoga cursus van José de Groot. 

In 2018 heb ik post-HBO opleiding tot Professionele Coach en een opleiding Vitaliteitscoaching gedaan om de klanten beter te kunnen ondersteunen bij de  (levens)veranderingen en de zoektocht naar meer rust, ontspanning vertrouwen in zichzelf, en naar vervulling.

Yoga, coaching en de natuur zijn voor mij onmisbaar en helpen telkens om de moeilijke periodes in mijn leven te overwinnen.

Het geeft me enorm veel vreugde en voldoening om deze kennis met anderen te kunnen delen en de vooruitgang van de klanten te mogen ervaren.

Hartelijke groet, 

Coach Anna

Deel dit bericht