Anna

Anna

Mijn stijl en de filosofie achter yoga

De basis ligt in de Taoïsten en Hatha yoga. Vanuit de hiervan afkomstige oefeningen (poses) die ook nog zijn geïntegreerd en verenigd met de elementen van Pilates, qi gong (ademhalingsoefeningen), tai qi, martial arts, meditatie, natuur, muziek en andere disciplines die allemaal onze interne en externe gezondheid ten goede komen. Deze bewuste combinatie, waarvan ik de voordelen zelf heb mogen ervaren, heeft als doel elkaars effecten te versterken, om je nog beter ondersteuning te bieden in de zoektocht naar jouw eigen individuele fysieke conditie, de mentale gesteldheid en de balans ertussen. 

De stijl die dicht bij mijn hart ligt is de stijl waarin iedereen zichzelf kan zijn, en waar je eigen kracht en energie uit kan putten. Dit is een stijl waarbij de nadruk ligt op jouw eigen beleving en yoga ervaring, wat je voelt en hoe je je voelt in een pose, wat het met je doet, en waar je naartoe wilt. Het is niet zozeer belangrijk over een grote mate van sterkte of flexibiliteit te beschikken. Het is juist waar je in de les naartoe werkt. 

In de les ga je op een zoektocht naar jouw eigen fysieke en emotionele balans of een combinatie van beide. Vanzelfsprekend is dit niet een competitieve stijl. Het zijn juist de verschillen in het kunnen van het menselijk lichaam die ons binden.

Deze zoektocht hoef je niet alleen af te leggen. Ik ben een grote voorstander van alle hulpmiddelen. We zullen dan ook, tijdens de les, waar nodig gebruik maken van de props, visualisatie, en de verschillende opties van de poses. Ik zal je bijstaan en je begeleiden maar jij bepaalt jouw uitdagingen en jij bepaalt jouw grenzen. Jij bent de student en de leraar in één. 

Zo kun je straks, indien wenselijk, één of meerdere van de geleerde technieken buiten de yogamat meenemen en als hulpmiddelen gebruiken waar en wanneer je wilt. 

Deel dit bericht