Yoga in de achtertuin

“Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, het is wat je leert op de weg naar beneden’’
- Jigar Gor

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid’’ – Socrates

Bij Yoga in de Achtertuin kun je terecht voor kleine groepslessen en privélessen, voor Hatha en Yin yoga verzorgt door Coach Anna. Yoga in de Achtertuin is een Yoga en coachstudio op Dijkerhoekseweg 3 in Holten, waarin persoonlijke aandacht centraal staat. Zo kan iedereen, afgezien het niveau, mate van (on)flexibiliteit en/of kennis, (veilig) aan yoga meedoen.

Op de mat mag je dat zelf bewust ervaren.

Zo kun je bewuster met de veranderingen (leren) omgaan, je fysieke en mentale uitdagingen te (v)erkennen en toe te laten, je grenzen (leren) respecteren en ernaar handelen, iets wat in het dagelijkse leven goed van pas komt.

Waarom yoga in de achtertuin?

Yoga kan transformerend werken. Kom tot jezelf. Leer de spanning en eigen grenzen te (h)erkennen, de ruimte te maken, ermee vertrouwd te raken en het los te laten. Leer de ontspanning te verwelkomen en te vieren.

Je kunt rekenen op:

“Wil je meer weten over mijn yoga verhaal, mijn yogastijl en filosofie erachter?”

Voor wie is Yoga in de Achtertuin?

Yoga in de Achtertuin is bewust, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Maakt niet uit of je flexibel bent of niet, of je iets wel of niet kunt, of je fit bent of niet. Ik begeleid je graag in je persoonlijke ervaring zodat je, met respect voor je eigen lichaam, datgene eruit haalt wat voor jou relevant is en wat voor jou goed voelt. In Hatha en Yin yoga, de fysieke en mentale intensiteit verschilt degelijk.

In onze Hatha lessen ga je op zoek naar je innerlijke kracht en de balans tussen inspanning & ontspanning. Door de inspanning van de fysieke oefeningen voel je je gezonder, fitter en energieker. De juiste ademhaling voel je meer ontspanning en gronding.

In onze Yin lessen leer je te ontspannen en loslaten. Door in een houding langer te verblijven werkt deze yogavorm dieper, je kunt juist het stugge bindweefsel bereiken. Je maakt je je lichaam soepeler. Daardoor ontstaat er ook meer ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Yin yoga is daarom ook aan te bevelen bij o.a. een (burn-out)herstel, voor mensen die stress ervaren, voor vrouwen na menopauze of gewoon wanneer je lichaam stijf aanvoelt of je lekker uurtje ontspanning aan jezelf gunt.

Herken je je in een van onderstaande situaties?

Dan is Yoga in de Achtertuin iets voor jou:

Wil je komen kijken? Neem gerust contact met me op voor meer informatie of neem een proefles. Dan kun je zelf kiezen wat op dat moment bij je past.

Lesrooster van Yoga in de Achtertuin

Hatha yoga

Dinsdag: 19.15u - 20.15u
Donderdag: 19.15u-20.15u
Meld je aan voor een proefles

Yin yoga

Dinsdag:  20.30u-21.30u
Donderdag: 9.00u-10.00u
Donderdag: 20.30u-21.30u
Meld je aan voor een proefles

Abonnement 2023

Winter/lente = 2 januari t/m 16 april 2023 = 15 weken

 Lente/zomer = 18 april t/m 31 juli 2023 = 14** weken 

Zomer/herfst = nog te overleggen 

*Meer informatie op www.coachanna/YogaInDeAchtertuin/algemene- voorwaarden

** – week nr 24 d.w.z. 12 t/m 18 juni geen les

    – donderdag 27.04′23 – i.v.m. Koningsdag  worden de lessen van donderdag 27.04 op woe, 26.04. gegeven.

    – donderdag, 18.05.’23 – i.v.m. Hemelvaart worden de lessen van donderdag 18.05. op woe, 17.05. gegeven.

Prijzen 2023

Eén proefles* = Euro 5,00
Lessen in een abonnement* (1 x pw) = Euro 10,50 p/les.  

Privéles van 1 uur* = Euro 54,5

Marianne, (Bathmen)
“In mijn hele leven (al 73 jaar) heeft dans altijd een hoofdrol gespeeld: ballet klassiek, ballroom, modern en jazz ballet etc. Klassiek ballet doe ik nog steeds. Maar 1 x per week vond ik niet genoeg, dus zocht ik dichterbij huis andere bewegingsmogelijkheden (Zumba en Pilates). Toen de lerares ermee moest ophouden, werd ons yoga aangeboden met Anna als lerares.

Het was voor de eerste keer in mijn leven, dat ik yogales kreeg. Dat bleek heel verrassend. Ik ontdekte dat yoga veel meer inhoudt dan alleen allerlei poses kunnen aannemen. Ik leer veel andere dingen over wat er met mijn lijf en ook met mijn geest mogelijk is. Maar ook waar mijn beperkingen liggen. Het fijne van de lessen van Anna is, dat er voor iedere verschillende deelnemer mogelijkheden zijn. Ze geeft altijd goede alternatieven voor als je iets niet meteen of helemaal niet kunt. Heel fijn ook vooral als je in een klein groepje met zo heel verschillende deelnemers bent. Zo leer je je eigen grenzen opzoeken en zijn de lessen altijd heel prettig. Ze geven me altijd veel voldoening en ik denk ook dat ik het op deze manier nog vele jaren kan blijven doen. Zeker met zo'n fijne lerares als Anna.”
CoachAnna-Yin-Yoga

Meld je aan voor een yoga proefles:

Rudy uit Lochem
“Ik merk heel duidelijk dat jouw yoga lessen mij ook nieuwe inzichten geven... heel bijzonder, daar was ik juist op zoek naar. dankjewel! mijn geest wordt flexibeler, hoe ik met 'de dingen' omaga... ik zat soms een beetje vast. Nu stroomt mijn energie weer. dit is meer dan goud waard. groter compliment kan ik je niet geven”